Cestou necestou (TOM)

V sobotu 14. ledna jsme se chystali na náš první výlet v roce 2017. Chtěli jsme vyrazit do Chrástu u Plzně a dojít až do Rokycan, nakonec ale vše dopadlo úplně jinak.

Sešlo se nás na nádraží v Chotěšově celkem dvanáct, dva dospělí a deset tomíků. Bohužel jsme se však při čekání na vlak dozvěděli nepříjemnou informaci. Náš vlak je někde v okolí Staňkova, kde se stala dopravní nehoda a bude mít přibližně hodinu zpoždění.

Musel se vymyslet jiný plán, protože i kdybychom jsme se vlaku dočkali, byli bychom vymrzlí a navíc by nám ujel vlak do Chrástu. Vyjeli jsme tedy na druhou stranu, do Stoda, kde se k naší skupině přidala Hanka.

Na nádraží jsme rozhodli, že se během dnešního pochodu budeme věnovat práci s mapou. Ne každý se v tom vyzná a chápe vše, co je v mapě zakresleno. Ve Stodě jsme si ještě zašli do potravin pro nějaké dobroty a pak už nám nic nebránilo vydat se za krásami našeho okolí.

Trasa nás vedla kolem řeky Radbuzy, na které jsme viděli labutě a divoké kachny. Když připlavaly ke břehu, našli jsme pro ně ve vlastních zásobách něco na zub, vlastně spíše něco do zobáku.

Dále jsme pokračovali po cyklostezce a uličkami až na hlavní silnici Stod - Přeštice a odtud dál směrem k Vrabinským rybníkům, kde jsme narazili na červenou turistickou značku. Za chvíli jsme přišli k odpočívadlu, které jsme využili a udělali si tady přestávku na občerstvení. Když jsme nabrali dost sil, pokračovali jsme dál po louce až na okraj lesa a během této cesty jsme si užívali pravé zimní počasí, přišla na řadu koulovačka a dokonce i nějaké pády.

Na okraji lesa jsme odbočili vlevo a pokračovali dál lesem až k rozcestí, kde je zelená turistická značka. Kousek odtud bylo další odpočívadlo, kde se občerstvili jen ti, kteří už "umírali hladem". Pak jsme si zkusili vyplnit přihlašovací lístky k organizovaným pochodům, jelikož s tím máme neustále problémy.

Dále jsme pokračovali směrem k Chotěšovu, kde se naše skupina rozdělila. Šest lidí se vydalo do tepla svých domovů a ti odvážnější vyšli vstříc dalším kilometrům. Došli jsme do Losiné, kterou jsme prošli celou. Kolem statku s č.p. 1 jsme pokračovali až k Vachtlovu mlýnu. Zde jsme si vyzkoušeli hod na cíl a protože byla docela zima, rychle jsme pokračovali dál přes Metálku až do Mantova. Odtud jsme se pomalu rozešli domů.

Fotogalerie z výletu: ZDE

Kalendář akcí