Úherecká pouť (24. března 2018) (TOM)

Jednou z tradičních akcí, bez nichž si náš turistický rok nedovedeme představit, je návštěva pouti v Úhercích. Letos jsme vyrazili o něco později, než jsme zvyklí. Jednak nám zrušili náš oblíbený spoj v 8:20 a jednak pár jedinců mělo za sebou skoroprobdělou Noc s Andersenem. Na nádraží jsme se tedy sešli až po 11. hodině. Vlakem jsme dojeli do Nýřan a odtud už jsme to brali nejkratší cestou vstříc pouťovým radovánkám. Během dvou hodinových rozchodů jsme si náležitě užili atrakcí, langošů, potulování mezi stánky a pozorováním různých zajímavých lidiček, kteří si stejně jako my tuto slavnou událost nenechali ujít. Někteří z nás nezapomněli zařadit do programu také návštěvu kostela a zapálení svíčky.

Zpáteční cestu jsme vybrali rovněž netradičně. Z Úherec jsme šli polní cestou až k železniční trati, pod ní jsme prošli při okraji lesa a pak jsme zahnuli směrem k Týnci. Cestu z Týnce už jsme nemuseli hledat v mapách, takže jsme byli doma docela rychle.

O sladkou tečku za dnešním pochodem se postarala Viki, která s námi letos nebyla. Slavila totiž doma narozeniny, a tak nám to nedalo a při průchodu kolem Hulinských jsme ji vytáhli z pelechu a zazpívali jí narozeninový song. Museli jsme vypadat hrozně hladově, protože paní Hulinská nám přinesla 2 velké kusy dortu, které zřejmě na poslední chvíli uchvátila od příbuzných v obýváku.

Takže zase za rok na Josefa.

Hana Duffková

Fotografie z výletu: ZDE

Kalendář akcí