Hranice 900 km překonána!


V sobotu 19. září 2015 se uskutečnila turisticko-poznávací akce s názvem "900 km historií Chotěšovska". Ráno se probudilo do mlhy, která se ale během dopoledne roztrhala a na několik hodin se na nás smálo sluníčko z blankytně modrého nebe. A to je nejlepší pozvánka na turistickou akci, jakou si můžeme přát. Na start netradičního pochodu se dostavilo celkem 98 účastníků.


Pochod byl netradiční, protože se nešlo po vyznačených trasách, ale podle mapky, kterou dostal na startu každý účastník. Podle vlastního uvážení nebo podle 3 navržených tras na mapce pak každý procházel postupně od jednoho místa k dalšímu a na každé zastávce si kromě stručných informací z historie daného místa nebo jeho okolí přečetl otázku, za jejíž správné zodpovězení pak mohl získat předem určený počet bodů. V případě získání stejného počtu bodů pak rozhodl o pořadí čas příchodu do cíle.


Vítězi v jednotlivých kategoriích se stali:

Josef Kosť v kategorii cyklo - 41 bodů

Katka Sýkorová v kategorii cyklo do 18 let - 31 bodů

Jakub Nesnídal v kategorii pěší dospělí - 41 bodů

Lucie Rosenbergerová  v kategorii pěší do 18 let - 41 bodů


Jedním z cílů akce bylo našlapat společnými silami všech zúčastněných 900 km. Po sečtení výsledků jsme došli k číslu 960 km, takže se podařilo dokonce překonat tuto symbolickou hranici. Ještě jednou gratulujeme všem čtyřem výhercům a v pátek 25. září 2015 na slavnostním večeru k výročí obce Chotěšov jim udělíme zasloužené ceny. Poděkování patří i všem ostatním, kteří se akce zúčastnili a doufáme, že se jim akce líbila. To ostatně můžete potvrdit hlasováním v anketě na našich webových stránkách.

Fotografie z akce jsou k vidění ZDE.


KČT odbor Chotěšov


Kalendář akcí