Hradecká skála (TOM)

V sobotu před Velikonocemi jsme se vydali do Holýšova, abychom navázali na pochod, který jsme začali v lednu a úplně se nám ho nepodařilo dokončit.

Sešli jsme se v 8:35 na nádraží v Chotěšově a v počtu 7 účastníků vyrazili do Holýšova. Na holýšovské nádraží jsme hned našli rozcestník a zjistili, že na Hradeckou skálu, která byla hlavním cílem dnešního pochodu, jsou jen necelé 3 km, a tak jsme místní průmyslovou zónou vyrazili na trasu.

Před začátkem osady Nový Dvůr jsme odbočili vpravo na polní cestu a po příchodu do lesa jsme již viděli Hradeckou skálu. Zelená značka vedla hned do kopce, ale my jsme se ještě došli podívat k malé chajdě pod skálou a okolo ohniště jsme si udělali první malou svačinu. Buřty jsme sice neměli, ale i housky přišly vhod, protože bylo potřeba se posilnit před pořádným výstupem. Po svačině jsme se tedy vrátili na zelenou značku a zdolali skálu mírnějším a hlavně bezpečnějším způsobem.

Dále jsme pokračovali asi 3 kilometry lesem skrz chatovou osadu až jsme přišli do Hradce u Stoda. Prošli jsme celou obcí a protože jsme do odjezdu vlaku měli ještě hodně času a byl by nesmysl jen tak někde čekat, rozhodli jsme se vyměnit zelenou značku za modrou a dojít ještě do Stoda.

Počasí nám přálo, a tak jsme se na louce za Hradcem za stavili na sušenkovou svačinu a poté dálé pokračovali po modré směrem ke Stodu. Cesta nám rychle ubíhala a za chvíli jsme bez problémů došli do Stoda. Času bylo pořád víc než dost a tak přišel na řadu rozchod, ze kterého se každý vrátil s nějakou dobrotou (i když nebylo až tak teplé počasí, většinou vyhrál nanuk). Poté už jen zbývalo přesunout se z náměstí na nádraží a koupit si jízdenku do Chotěšova. To jsme všechno splnili a za chvilku jsme již vystupovali na domovském nádraží.

Fotografie z výletu jsou k vidění ZDE.

Jana

Kalendář akcí