Přes Malesickou skálu (TOM)


Poslední lednový výlet se uskutečnil 30. 1. 2016. Bylo nás 12, z toho 9 dětí a 3 vedoucí. Sešli jsme se na nádraží a jeli jsme vlakem do Plzně.


Z Jižního předměstí jsme se vydali na tramvajovou zastávku a nastoupili jsme na tramvaj číslo 4. Dojeli jsme až na konečnou na Košutce. Odtud jsme šli po modré turistické značce až na rozcestí Pod Chotíkovem, kde jsme měli první svačinu. Na kraji lesa jsme se napojili na žlutou turistickou značku, která nás dovedla až do Chotíkova. Tam jsme viděli sochu vojáka a kostel.


Potom jsme se vydali na Malesickou skálu, kde byla moc hezká příroda. Měli jsme tam druhou svačinu. Po cestě do Malesic jsme hráli hry. Na konci lesa jsme si zahráli slovní hru a šli jsme přes Malesice hledat zelenou turistickou značku. Z mapy jsme zjistili, že by byla trasa dlouhá, a tak jsme to vzali zkratkou přes pole. Na kraji lesa u Radčic jsme objevili kapličku, kterou prorůstal kmen.


V Radčicích jsme čekali na autobus, ale jelikož byl ještě čas, tak jsme si šli hrát na hřiště. Nakonec nás městský autobus odvezl k Centrálnímu autobusovému nádraží, odkud jsme pěšky došli na vlak.

Fotografie z výšlapu jsou k vidění ZDE.


Karolína Mastná


Kalendář akcí