Výšlap na Kotel (TOM)


Výlet na Kotel se uskutečnil netradičně v pátek 5. 2., protože jsme měli jarní prázdniny. Na vlakovém nádraží se nás sešlo 7 (2 dospělí a 5 dětí). Vlakem jsme dojeli do Plzně na hlavní nádraží, zde jsme nastoupili do rychlíku a dojeli až do Rokycan.


V Rokycanech jsme se na nádraží koukli na trasy a vydali jsme se po zelené turistické značce. Jenže po chvíli jsme narazili na velké dětské hřiště, a to bychom nebyli my, abychom ty prolézačky nevyzkoušeli. Poté jsme se vydali podél řeky Klabavy až do Kamenného Újezdu. Zde jsme nalezli další dětské hřiště a dali si svačinu. Už z Kamenného Újezdu jsme viděli kopec a na něm rozhlednu. A to byl cíl dnešní cesty.


Po namáhavém horském výstupu jsme konečně dorazili na vrchol, kde to parádně fičelo a při společném focení nám málem spadl foťák z rozhledny. Dole pod kopcem jsme si ještě zahráli lesní pexeso a po krátké zastávce u lesní studánky jsme se vraceli zpět do Rokycan na vlak.


Celkem jsme ušli 12 kilometrů, takže jsme nepohrdli lavičkami v nádražní čekárně. Při přestupování v Plzni zbyl ještě čas na tradiční návštěvu pekárny a potom už hurá domů.

Fotografie z výšlapu jsou k vidění ZDE.


Lukáš Koláček



Kalendář akcí