Za osvěžením na Hráz (TOM)


Téměř celé léto panují na území České republiky tropické teploty a ani 12. srpen nebyl výjimkou. Odpolední teploty se měly vyšplhat k 38°C, a tak jsme se nevydali na tradiční pochod, ale za osvěžením na Hráz. Sešli jsme se v 7:50 na autobusové zastávce, ale protože jsme měli k dispozici dvě osobní auta a sešlo se nás dohromady 9, dali jsme přednost pohodlnější cestě autem. Abychom také vykázali na dnešním výletu nějakou činnost, dojeli jsme auty do Kloušova a odtud se vydali po zelené turistické značce necelé 3 km kolem rybníku Kačerna na Hráz.


Na koupaliště jsme přišli úplně první, chvilku jsme si odpočinuli ve stínu, protože i když hodiny ukazovaly teprve půl desáté, bylo už docela horko a závěrečná část cesty vedla po poli na přímém slunci. Potom už nám vůbec nic nebránilo vrhnout se do osvěžujícího koupaliště. Voda byla pěkně čistá a i když jsem tomu ze začátku nevěřila, vydrželi jsme na koupališti neuvěřitelných sedm hodin. Nejprve jsme si jen tak zaplavali, ale potom přišlo na řadu hraní s různými nafukovacími příšerami, ze kterých to na plné čáře vyhrála asi dva metry velká kosatka. Zkusili jsme také skluzavku, potápění a ti nejodvážnější si troufli i na skokánek, ze kterého se skákalo do nejhlubšího místa koupaliště.


Samozřejmě jsme nebyli pořád ve vodě. Bylo nutné doplňovat energii a také jsme museli vyzkoušet bohatou nabídku místního bufetu. Tousty, párky v rohlíku, sekaná v housce, nanuky a limonády vše bylo v naprostém pořádku a moc jsme si na tom pochutnali. Když už to vypadalo, že jsme ve vodě tak dlouho, že nám za chvíli začnou růst blány mezi prsty, byl nejvyšší čas odejít. Se všemi jsme se na koupališti rozloučili a vydali se stejnou cestou po zelené do Kloušova, kde jsme měli zaparkovaná auta. Za celý dnešní výlet jsme ušli zhruba 6 km, ale zničení jsme byli jako kdybychom šli minimálně třikrát tolik a vypadalo to, že někdo usne již při zpáteční cestě v autě.


Jana





Kalendář akcí