Za strojem času (TOM)


V pondělí 14. září jsme vyrazili na trochu netradiční výlet s ještě netradičnějším názvem. Sešli jsme se netradičně až ve dvě hodiny odpoledne na nádraží v Chotěšově a vyrazili žralokem do Plzně na hlavní nádraží. Samozřejmostí byla na nádraží návštěva pekárny a nakoupení nějakých dobrot a pak už jsme mohli kolem řeky Radbuzy vyrazit do DEPA 2015. Konala se tady netradiční interaktivní výstava s názvem Stroj času. Pomocí zajímavého, svítícího a blikajícího stroje jsme se mohli přenést do různých historických etap jako například pravěk, antický Řím, středověk, renesance a další. Bojovali jsme jako keltové, podívali jsme se do alchymistické dílny nebo jsme se sklouzli na mamutí skluzavce.


Všechno nás moc bavilo, ale na celé čáře to vyhrály nejrůznější kostýmy. Během chvíle jsme se proměnili v renesančního muzikanta, římského bojovníka, obyvatele pravěké jeskyně nebo středověkého papeže, písaře a kardinála. Mohlo by se zdát, že tohle všechno bavilo jen holky, ale našlo se tady něco i pro kluky. Například si mohli vyzkoušet létající kolo Jana Tleskače nebo vytvořit elektrický obvod a s jeho pomocí dokázat rozsvítit žárovku.


Závěrečná část výstavy nebyla zase až tak historická a soustředila se na dobu 70. let minulého století, takže na dobu, kterou si určitě pamatují naši rodiče. Podívali jsme se do obývacího pokoje, který byl zařízen podle tehdejších trendů a docela nás pobavilo, že obrazovka tehdejší televize, byla velká asi jako dnešní tablety.


Poté už se nás čas nachýlil a i když se nám na výstavě moc líbilo, museli jsme se vydat zpět na nádraží. Na nádvoří DEPA 2015 jsme ještě vylezli na zajímavé rozhledny, rozhlédli se po okolí a pak už jsme šli rovnou na vlak.

Fotografie z výletu jsou k vidění ZDE.


Jana



Kalendář akcí