Ze severu na jih (TOM)


Náš další pochod byl z několika hledisek pro nás trochu netradiční. Jednak jsme se na pochod vydali v neděli, což u nás není úplně obvyklé a také jsme se vydali na cestu autobusem. Sešli jsme se v 8:45 na autobusové zastávce a přestože byla neděle, přijeli jsme na Sulkov přeplněným autobusem. Když jsme se horko těžko dostali z autobusu ven, našli jsme v okolí autobusové zastávky cyklostezku, po které jsme pokračovali asi 2 kilometry. Potom jsme přišli k mostu vedoucí přes dálnici D5, kde jsme cyklostezku vyměnili za zelenou turistickou značku, která nás dovedla až na okraj novoveského rybníku.


Tady jsme si udělali první zastávku na svačinu, odpočinek a někdo i na opalování. U rybníku jsme ještě nakrmili párek labutí a poté dál pokračovali po zelené. Kousek za Novou Vsí jsme našli velmi pěkný a udržovaný posed, na jehož vyzkoušení a prohlédnutí se musel udělat pořadník, protože si ho chtěl vyzkoušet každý.

 

Dál jsme pokračovali stále po zelené až na okraj Dobřan, kde jsme našli nové dětské hřiště, takže nám samozřejmě nezbylo nic jiného než udělat zatěžkávací zkoušku. Poté jsme se přesunuli na dobřanské náměstí. Tady jsme navštívili cukrárnu U Broučků a koupili si nějakou tu sladkost na cestu.


Potom jsme již pokračovali bez značek. Nejprve jsme došli k dobřanskému fotbalovému hřišti, za kterým jsme odbočili vpravo na louku, která nás dovede do Vstiše. Cesta to byla celkem náročná, neboť byla hodně podmáčená, takže jsme za chvíli měli v botách hotová jezera a také zde docela nepříjmně foukal vítr. Když jsme dorazili do Vstiše, u kapličky jsme dojedli poslední zásoby z domova a kolem Vachtlova mlýna a přes Metálku dorazili až do Chotěšova.

Fotografie z výletu jsou k vidění ZDE.


TOMíci


Kalendář akcí