Zimní "přejezd" Šumavy

Ve dnech 24. - 26. ledna 2014 jsme se zúčastnili akce organizované odborem KČT Slavia VŠ Plzeň, která se jmenuje Zimní přejezd Šumavy. Pro nedostatek sněhu jsme si nebrali lyže, takže to byl nakonec spíš přechod.

V pátek nás vysadil autobus ve Filipově Huti a odtud jsme šli přes Kvildu a Nové Hutě do Borových Lad, kde jsme byli ubytovaní na obě noci.

V sobotu ráno jsme vyrazili na Knížecí Pláně, pak jsme si zašli po modré TZT na vyhlídku na Poleckou nádrž, vrátili jsme se na zelenou TZT a po ní jsme šli ke Žďárskému jezírku. Odtud jsme pokračovali na Žďárek a po červené TZT zpět na Knížecí Pláně. Obzvláště na červené trase jsme si díky slunečnému zimnímu počasí mohli vychutnat krásné výhledy do okolní krajiny. Po nutném občerstvení na Knížecích Pláních jsme se ještě za světla vrátili nejkratší cestou do Borových Lad.

V neděli jsme se přesunuli linkovým autobusem do Kvildy a odtud jsme vydali přes Horskou Kvildu a Filipovu Huť  na Modravu. Odtud už jsme se vypravili autobusem zpět k domovům.

Děkujeme pořadatelům, že jsme s nimi mohli strávit krásný víkend uprostřed Šumavy.

Několik fotografií z celé akce najdete na tomto odkazu:  https://kct-chotesov.rajce.idnes.cz/Zimni_prejezd_Sumavy/

Tomáš a Pavlína

 

Kalendář akcí