Dobřanská 50 (TOM)

V sobotu 20. září jsme se vydali po dlouhé době na organizovaný pochod, a to na Dobřanskou padesátku.

Sešli jsme se v 8:45 u hřbitova, protože jsme k cestě do Dobřan využili, pro nás velmi netradičně, osobní auta. Na místě srazu se nás nakonec sešlo 12, takže jsme rádi využili nabídky jedné z maminek, která nám s převozem do Dobřan a zpět pomohla.

Start a cíl dnešního pochodu byl v hotelu Modrá hvězda, takže naše první kroky vedly samozřejmě tam. Jako tradičně jsme se rozhodli pro nejkratší trasu – Pohádkový les. Trasa byla dlouhá cca 3 km a během ní jsme museli plnit nejrůznější úkoly, které prověřily naši šikovnost, zručnost, fyzičku a někdy i odvahu. Házeli jsme na cíl, běhali slalom nebo si vyzkoušeli zda umíme správně roztřídit odpad.

Stanovišť se soutěžemi bylo celkem 12 a potkali jsme se na nich s loupežníky, třemi prasátky, Červenou Karkulkou, Zlatovláskou, Makovou panenkou a motýlem Emanuelem nebo také s rodinkou Simpsonových.

Cesta nám díky soutěžím rychle ubíhala, a tak jsme byli za chvíli opět na dobřanském náměstí a zároveň u hotelu Modrá hvězda. Za splnění úkolů na všech stanovištích na nás čekala odměna a samozřejmě nemohla chybět také zmrzlina nebo cukrová vata.

Fotografie jsou k vidění ZDE.

Jana

Kalendář akcí