Líňský maraton (TOM)

Tak jako skoro každý rok, i letos jsme se vydali druhou květnovou sobotu do Líní na maraton. Sešli jsme se v 8:50 na autobusové zastávce a vyrazili docela narvaným autobusem směr Líně. Hned po příjezdu nás čekal zapeklitý úkol, minimálně posledních 15 let byl vždycky start a cíl pochodu v sokolovně, letos byl však start ve škole, a tak jsme měli detektivní úkol najít místo startu, abychom vůbec mohli vyrazit na trasu.

Naštěstí všechno dopadlo dobře a za chvíli jsme se již zapisovali na startovní listinu. Na startu jsme měli ještě jednu starost – vybrat ten správný a hlavně výherní lístek do tradiční tomboly. Po splnění všech nezbytností jsme konečně mohli vyrazit na trasu 11 km. Trasa vedla nejprve k památníku s letadlem, kde jsme se dozvěděli nějaké zajímavé informace a poté jsme pokračovali asfaltkou a později lesní cestou kolem koupaliště až na Sulkov, kde byla první kontrola dnešního výšlapu. Dále jsme pokračovali po vlastním značení k mostu přes dálnici a tady jsme se napojili na zelenou turistickou značku, která nás přivedla až k rybníku před Novou Vsí. Tady se nám zalíbilo, a tak jsme tu udělali malou přestávku a hlavně svačinu.

Poté jsme pokračovali většinou po lesních a polních cestách, až jsme narazili na samokontrolu. Úkolem bylo opsat nadmořskou výšku vrchu Ke Lhotě uvedenou na cedulce na stromě. Odtud už nám zbývaly do cíle jen tři kilometry. Zbývající část trasy vedla po loukách, a tak jsme měli možnost využít krásného počasí a trošku se opálit. Za chvíli už jsme před sebou opět viděli Líně, a tak jsme chvátali do cíle.

V cíli v restauraci Za Větrem jsme byli nakonec rádi, že jsme si trošku přichvátli, protože zásoba špekáčků určených k opékání se rychle tenčila, ale na nás naštěstí ještě zbylo, ti co přišli po nás už takové štěstí neměli. Myslím, že se tento pochod také díky počasí vydařil a přestože jsme v tombole nic nevyhráli, už nyní se těšíme na příští 28. ročník Líňského maratonu.

Fotografie z pochodu si můžete prohlédnout ZDE.

Jana

Kalendář akcí