Pochod na Vytůň (TOM)

 

 

Na druhý letošní výšlap se malí turisté z našeho odboru vydali z Dolní Kamenice do Staňkova. Účast byla hojná v počtu 14 dětí a 3 dospělí.

Z vlaku jsme vystoupili v Dolní Kamenici, kde jsme udělali poradu před výšlapem a po krátké době jsme vpluli do lesa nad Dolní Kamenicí, kde jsme na místě zvané na Vyhlídce posvačili a zasoutěžili si. Po odpočinku a soutěži jsme se vydali směrem k Horní Kamenici na zelenou turistickou značku. Po příchodu do Horní Kamenice jsme potkali u lesa "číňana" - to je sloupek, na kterém jsou umístěny turistické směrovníky, místu se také jinak říká TIM - Turistické Informační Místo. Z Horní Kamenice jsme putovali dále po zelené turistické značce až na hájovnu na Vytůni.

Zde jsme se nasvačili a nabrali sílu pro další úsek cesty, který jsme měli před sebou. Také jsme zde vyměnili zelenou značku za modrou, která nás dovedla na Holubí hlavu - další "číňan", tady jsme doplnili potřebné kalorie a nic nám nebránilo pokračovat do Staňkova. I když cesta od Holubí hlavy vypadala spíše jako pole, tuto nástrahu jsme překonali a nad cestou zvítězili. Byl to boj, ale my jsme se nedali.

Před vstupem do Staňkova jsme oklepali bahno z bot, někteří i z batohů, ale čas se neúprosně krátil a my jsme zaujali postavení stíhaček, protože vlak prostě nečeká. Trasa obsahovala vše - bláto, silnici, 2 soutěže, výbornou partu turistů a nádherné počasí.

Všem účastníkům chceme poděkovat za perfektní přístup k této akci, i když to byl někdy boj. O tom by mohl vyprávět Honzík Mastný – alias parašutista, který si ustlal na jedné blátivé pěšině u Horní Kamenice. Měl z toho velkou srandu, nic se mu naštěstí nestalo a trošku toho bláta ze sebe bezproblému setřásl jako Spitfire.

Samozřejmě také díky všem maminkám a tatínkům za přidělanou práci při čistění obuvi svých ratolestích. Tak zase někdy ahoj.

Fotky z pochodu si můžete prohlédnout zde: https://tomici-chotesov.rajce.idnes.cz/Pochod_na_Vytun_8._2/

Jana

Kalendář akcí