Pochod severním Plzeňskem (TOM)

 

  V sobotu 18. ledna 2014 jsme se vydali na první letošní pochod a vyrazili jsme na okraj sousedního okresu. Sešli jsme se v 8:50 na autobusové zastávce a úspěšně jsme se všichni (bylo nás celkem 13) narvali do autobusu, který už při příjezdu do Chotěšova praskal ve švech, takže jsme byli rádi, když jsme po deseti minutách v Líních vystoupili.

Ze zastávky v Líních jsme pokračovali k místní sokolovně a poté dál po asfaltové cestě podél Lučního potoka až na Sulkov. Tady jsme našli jednu tabuli Línské okružní stezky, takže jsme se dozvěděli i nějaké zajímavosti o okolí. Dál jsme pokračovali přes dálnici až k hájovně u Fulínů, tady jsme odbočili vlevo a hned na kraji lesa byla první dnešní svačina. Bohužel bylo všude hrozně mokro a o nějaké lavičce nemůže být ani řeč, takže jsme to měli jako v bufetu na stojáka.

Po doplnění energie jsme pokračovali lesem asi 2 km až k silnici vedoucí do Vejprnic. Tady jsme odbočili vlevo a chvilku jsme po této silnici šli, ale ještě před Vejprnicemi jsme odbočili na polní cestu. Hned na první pohled bylo jasné, že se jedná spíše o oranici, takže na jejím konci jsme podle toho vypadali i my. Když jsme úspěšně překonali blátivý úsek cesty, přišli jsme na okraj lesa, kde se konala dnešní druhá a zároveň poslední svačina.

Dále jsme pokračovali pořád lesem a na jeho druhém okraji byla již na dohled Tlučná, což byl cíl dnešního pochodu. Při příchodu do Tlučné jsme měli ještě do odjezdu vlaku asi 30 minut a tak jsme si zkrátili čekání na vlak na nedalekém dětském hřišti.

I když to ráno s počasím vypadalo všelijak, naštěstí jsme ani jednou nezmokli a doufám, že na další pochodu již půjdeme krásně zasněženou zimní krajinou.

Na fotografie z pochodu se můžete podívat na této adrese: https://tomici-chotesov.rajce.idnes.cz/Pochod_severnim_Plzenskem_18._1/

Jana


 

Kalendář akcí