Pochod úterského havrana Kryštofa

Máte-li rádi krásnou přírodu, náročnější terén a pochody, pak se vydejte druhou květnovou sobotu do Úterý. Po každé budete mít na co v dobrém vzpomínat.

My tři (Tomáš, Pavlína a já) jsme si vybrali 27 kilometrovou trasu z Úterý, přes Žernovník, Dobrou Vodu, Vidžín, Stěnský vrch, zpět do Úterý. Zimu od úterského potoka jsme rychle přemohli stoupáním do kopce, kterých nás na trase čekalo ještě několik a z některých byl takový výhled, že se nechtělo jít dál. A tak jsme alespoň na dálku viděli klášter Matky Boží a nerušili tak mnichy v jejich modlitbách a výrobě hořčice a mastí. Stejně tak bylo těžké opustit hospodu ve Vidžíně, kde nejen Tomáše potěšili tím, že zůstala zachována tradice výborné polévky na tomto pochodu.

Tenhle pochod má prostě vše, co správný pochod má mít. Snad jen popis trasy mohl být čitelnější, ale to vlastně nebylo ani třeba, neboť po celou cestu nám výborně ukazoval havran Kryštof kudy dál a tak jsme zdárně došli do cíle, kde jsme za odměnu kromě pamětního listu dostali i keramického havrana, i když jak pan pořadatel vtipně poznamenal, mohlo by se jednat i o zvíře dávno vyhynulé.

Velké poděkováním patří pořadatelům, pokračujte dál. Příští rok na viděnou.

Fotografie z pochodu můžete na těchto odkazech: KČT Chotěšov nebo JIrka Vaněk.

Jirka

Kalendář akcí