Podzimní pochod očima TOMíků

V sobotu 15. listopadu 2014 se konal chotěšovský Podzimní pochod a na tom my, chotěšovští Tomíci, samozřejmě nemůžeme chybět.

Sešli jsme se v 8:45 u sochy sv. Jana Nepomuckého na náměstí a šli se zapsat na start, kde v tu chvíli bylo docela narváno, takže jsme museli chvilku počkat ve frontě, ale to vše nám bylo vynahrazeno výbornými koláčky.

Zapsali jsme se na nejkratší trasu 15 km a vyrazili. U základní školy jsme si společně prohlédli naší vývěsku, kde zveřejňujeme fotky z pochodů a také informace o našich akcích a dál jsme pokračovali do Ořechovky. Tento rok jsme měli opravdu štěstí, protože v minulých ročnících jsme se brodili po kotníky bahnem. Dnes nás ale nic takového nepotkalo a tak jsme bez problémů došli až na silnici Stod – Kotovice a po této silnici pokračovali do Kotovic, kde jsme na návsi odbočili vlevo na polní cestu.

Následovala malá svačina a také jsme si tady vyzkoušeli střelbu prakem. Moc nám to sice nešlo, ale síly a chuť trefit cíl nás neopouštěly až do té doby, než se prak úplně rozpadl. Nezbylo nám tedy nic jiného než pokračovat na kontrolu do Záluží. Na zálužské návsi jsme však objevili dětské hřiště a samozřejmě jsme nemohli projít bez povšimnutí dál, a tak jsme se tu ještě na několik okamžiků zdrželi.

Na kontrole na Gigantu jsme si odpočinuli, zahřáli se a nemohla chybět nezbytná svačina. Potom jsme museli docela svižným krokem pokračovat, protože na kontrole jsme byli v polovině trasy a tudíž jsme toho měli ještě hodně před sebou. V osadě Nový jsme opět potkali dětské hřiště, potom jsme překonali malý potůček a loukou pod bývalým vepřínem pokračovali až k hájovně. Tady jsme udělali dnešní poslední svačinu, abychom dojedli všechny zásoby z domova.

Od hájovny už to byly do cíle asi 3 km, a tak jsme s odhodláním, že to určitě zvládnem, vyrazili přes Hoříkovice a Týnec do cíle. I když jsme dorazili mezi posledními pochodníky, zbyly na nás diplomy a ještě dokonce i koláčky.

Na dnešní pochod nás na naše poměry vyrazilo opravdu hodně. Trasu absolvovalo 14 tomíků a i když to chvílemi vypadalo, že 15 km trasa bude nad naše síly, vše dopadlo v pořádku a do cíle jsme dorazili v plném počtu.

Fotografie z pochodu si můžete prohlédnout ZDE.

Jana

Kalendář akcí