Rekordní Podzimní pochod

V sobotu 15. listopadu 2014 se uskutečnil 14. ročník Podzimního pochodu. Ráno na startu nic nenaznačovalo, že by se mělo dít něco mimořádného. Ale stalo se. Počasí nám přálo a to je nejdůležitější faktor, který má přímý vliv na počet účastníků. Na startu se před devátou hodinou nashromáždilo nečekané množství lídí, kteří neodolali přívětivému počasí a rozhodli se vyrazit na některou z tras Podzimního pochodu.

Nakonec se z toho vyklubala rekordní účast. Celkem se pochodu zúčastnilo 264 turistů. To s sebou ovšem přineslo i drobné komplikace.. Drtivá většina účastníků si vybrala nejkratší patnáctikilometrovou trasu a na startu došly popisy. Několik turistů tak nakonec vyrazilo na trasu i bez popisu, než se nám podařilo za pomoci majitelů Restaurace pod Klášterem, přikopírovat další popisy do zásoby. Pak už vše probíhalo bez komplikací.

Na kontrole ve Dvoře Gigant se projevila vysoká účast někdy po desáté hodině, kdy se dovnitř nahrnuly spousty lidí a vytvořily se fronty na pivo i na kontrolu a stoly se plně obsadily. V takovém stavu byla kontrola asi hodinu a půl, a pak už se dalo v prostoru kontroly zase volně pohybovat.

V cíli si většina turistů pochutnala na zabijačkových pochoutkách a díky počasí se sedělo i venku na dvoře. Když jsme po čtvrté hodině sbalili fidlátka a vyklidili prostor cíle, přesunuli jsme se do horního patra restaurace, abychom také společně zhodnotili celou akci. U stolu to vonělo ovarem a jinými dobrotami, pivo teklo proudem a došlo i na kytaru a veselé písničky.

Doufáme, že jste si všichni pochod za krásného počasí užili a těm, kteří museli vyrazit na trasu bez popisu se omlouváme a jsme rádi, že jste i tak trefili.

Děkujeme sponzorům pochodu, zejména pekárně Prima Pečivo za koláčky a majitelům Dvora Gigant a Restaurace pod Klášterem za spolupráci a bezplatné poskytnutí prostor.

Na závěr si můžete prohlédnout fotografie z pochodu ZDE.

KČT odbor Chotěšov



Kalendář akcí