Předvánoční pochod (TOM)

V sobotu 13. prosince 2014 jsme se, tak jako každý rok, vydali na tradiční Předvánoční pochod. Bohužel se nám nehodila místa startu, a tak jsme si udělali trasu vlastní a využili jen cílovou restauraci.

Sraz byl v 8:10 na nádraží v Chotěšově a odjeli jsme vlakem do Nýřan. Odtud jsme se vydali po žluté turistické značce do Kamenného Újezdu. Tady jsme si na návsi udělali malou svačinu a také jsme nemohli minout dětské hřiště bez povšimnutí. Asi po půlhodinové přestávce jsme pokračovali dál a na okraji Kameňáku se ještě zastavili u památné, 200 let staré borovice.

Naše další kroky vedly na Humboldtku, kde se k nám přidali další dva pochodníci, a to Tomáš s Pavlínou. Po projití celé Humboldtky jsme došli až pod dálniční most, kde samozřejmě nemohla chybět tradiční fotografie. Dál jsme pokračovali do Úherec, kde jsme si u rybníka udělali velkou svačinu.

Od rybníka jsme šli dál po polní cestě až do Zbůchu. Celou cestu nás provázelo velmi pěkné počasí a i když už byla téměř polovina prosince, teploty šplhaly až k 10 stupňům. Cíl byl ve zbůšské restauraci V Cihelně, kde jsme si dali něco pro zahřátí a také tady náš člen Honzík Duffek dostal cenu jako nejmladší účastník dnešního pochodu.

Potom už jsme šli jen na nádraží a tam počkali na vlak, který by nás odvezl do Chotěšova. Celkem se naší dnešní vycházky zúčastnilo 16 pochodníků a věřím, že i díky pěknému počasí si to všichni užili.

Fotografie z pochodu si můžete prohlédnout ZDE.

Jana

Kalendář akcí