Ukliďme Česko (7. dubna 2018) (TOM)

Už před pár lety jsme přemýšleli o tom, že bychom si vzali pod patronát studánku na Sklepním vrchu, ale pořád nějak nebyla příležitost se do toho doopravdy pustit. Ta se nám naskytla v sobotu 7. dubna, kdy se již poněkolikáté konala celorepubliková akce Ukliďme Česko. Spolu s dalšími dětmi z naší školy jsme tedy dorazili v 9 hodin ke škole a vypůjčili jsme si v kabinetě pozemků pár kusů nářadí, které zrovna nebylo zohýbané, polámané nebo nemělo plesnivé násady. V docela slušném počtu 14 brigádníků (připojila se k nám i naše bývalá členka Kája Mastná) jsme vyrazili ke studánce. Cestou jsme ještě posbírali všechen odpad, který jsme našli a pak už jsme se s vervou pustili do práce.

Podařilo se nám vyčistit nejen koryto studánky, ale i jeden břeh. Práce šla všem parádně od ruky, někteří pracovali tak pečlivě, že za 2 hodiny vyčistili zhruba 5 metrů a ještě se stihli proběhnout na jez a zpátky. S velkou slávou jsme nakonec probořili blátivou hráz a pustili proud vody do vyčištěné stružky.

Všichni zaslouží obrovskou pochvalu, diplom za nejšpinavějšího pracovníka si bezkonkurenčně odnesla Lucinka. (Nechtěla bych být u Rosenbergerů, když dorazila domů).

Snad se nám povede zase někdy kde studánce vyrazit a znovu kolem ní udělat pořádek.

Hana Duffková

Fotografie z akce: ZDE

Kalendář akcí