Úspěšná Chotěšovská 30 nejen v číslech

V sobotu 19. května 2012 se uskutečnil 38. ročník pochodu Chotěšovská 30. Už třetí rok za sebou byl překonán rekord v počtu účastníků. Nový rekord je 570 účastníků včetně 20 pořadatelů!

Po několika letech jsme změnili trasy pochodu a během jara jsme neznačené úseky tras proznačili vlastním značením. Z reakcí účastníků v cíli pochodu soudíme, že se všem trasy líbily. Akce se zdařila díky krásnému počasí a také díky velkému zájmu z řad cyklistů. Těch bylo z celkového počtu 38,9 %. Pokud se podíváme na podíl místních účastníků (obyvatelé Chotěšova, Mantova a Losiné), ti tvoří 34,7 % z celkového počtu zúčastněných. Nejmladším účastníkem byl na 5 km trase Martin Soušek z Chotěšova, kterému bylo 5 týdnů a vezla jej v kočárku jeho babička p. Suchá. Nejstarším účastníkem byl pan Jaroslav Cuřín (1925) taktéž na trase 5 km. Z žen to byla paní Olga Protivínská z Líní (1932) na trase 50 km, kterou absolvovala na kole. Překvapením pro nás byla účast turistů z Litvínova a Mostu, kteří přijeli na náš pochod autobusem v počtu 41 účastníků. Přitom konkurence dalších turistických akcí byla velká. Probíhaly další známé turistické akce, např. Klatovský karafiát, Praha-Prčice nebo Z Radnic Libštejnskými hvozdy. Navíc se v nedaleké obci Záluží konal Gigant fest, který každý rok přiláká spoustu divák i z řad místních obyvatel. O to víc nás těší, že si náš pochod dokáže přitáhnout svoje příznivce a věříme, že má své kouzlo.

Děkujeme všem účastníkům pochodu a věříme, že se budete rádi vracet i na další turistické akce, které bude náš odbor i nadále pořádat.

Poděkování patří také našim sponzorům, především manželům Tuschlovým a jejich Restauraci pod Klášterem, kteří pro nás připravili prostory startu a cíle, pro naše nejmenší poskytli sladkosti, které jsme rozdávali v cíli (tatranku a lízátko) a pro všechny připravili občerstvení. Dále děkujeme pekárně Prima pečivo za preclíky a koláče, obchodu Svatba-eshop za krásné motýlky a bublifuky a Baníku Mantov za drobné dárky pro nejmenší účastníky pochodu. Děkujeme i všem mediálním partnerům.

Celou akci zajišťovalo 17 pořadatelů z řad odboru KČT Chotěšov a jeho příznivců, a 3 „Tomíci“ (členové turistického oddílu mládeže), kteří pomáhali na kontrole pod Křížovým vrchem.

Několik momentek z pochodu si můžete prohlédnout v naší fotogalerii.

KČT odbor Chotěšov

Kalendář akcí