Velikonoční pochod (TOM)

Další akce turistického oddílu mládeže Chotěšov se konala o velikonočních prázdninách a vyrazili jsme ve čtvrtek 17. dubna 2014 do Holýšova.

Z holýšovského nádraží jsme se vydali po červené turistické značce téměř přes celý Holýšov až na polní cestu vedoucí k bývalému tankodromu. Po této cestě jsme pokračovali asi půl kilometru než se cesta změnila v lesní a kolem vodního zdroje nás přivedla až na rozcestí. Tady jsme se trochu zdrželi, protože tu pěkně svítilo sluníčko a některým už začalo kručet v břiše. Po malé občerstvení jsme pokračovali dál, ale vyměnili jsme červenou značku za žlutou.

Dále jsme pokračovali lesem asi 3 km, až jsme došli na okraj lesa, kde jsme u rybníku Jindra potkali krásně rozkvetlou hrušeň a také volavku (nikoliv však tu živou, ale turistickou). Potom jsme šli stále po žluté značce polní cestou k rozcestníku Mošna, kde byla polední svačina. Z tohoto místa jsme měli již na dohled Stod, který byl cílem dnešního pochodu, a tak jsme plní sil po svačině mohli vyrazit.

Na okraji Stoda to vypadalo, že někteří pochodníci už zbytek cesty na nádraží nepřežijí, ale jakmile slyšeli o rozchodu a cukrárně, jako zázrakem se vzchopili a za chvíli jsme si již v cukrárně až do odjezdu vlaku užívali zmrzliny a jiných sladkostí.

Fotografie z pochodu jsou k vidění ZDE.

Jana

Kalendář akcí