Výšlap Českým údolím (TOM)

Na tento pochod jsme se vydali docela netradičně v neděli a po víc než půl roce byla našim cílem Plzeň.

Sešli jsme se v 8:10 na nádraží v Chotěšově a přestože nebylo zrovna hezké počasí, sešlo se nás devět. „Žralok“ nás odvezl na zastávku Plzeň – Jižní předměstí, kde byl vlastně start naší dnešní trasy. Odtud jsme se vydali na Masarykovo náměstí a odjeli tramvají č. 4 až do konečné stanice Bory.

Tady jsme nejprve našli žlutou turistickou značku a už po svých pokračovali Borským parkem směrem na Valchu. Za chvíli jsme však Borský park opustili a kolem věznice jsme došli k vodní nádrži České údolí, kolem které jsme šli asi 2 km. Na konci přehrady jsme si na závoře udělali první malou svačinu a lesní cestou pak pokračovali pod viaduktem až na Valchu.

Zde jsme objevili otevřený obchod a tak jsme ho nemohli minout bez povšimnutí a vydali se na nákupy. Na Valše jsme také vyměnili žlutou turistickou značku za zelenou, po které jsme pokračovali různými lesními cestami až na Novou Hospodu. Tady jsme po zajímavém mostě přešli přes frekventovanou silnici a začali jsme hledat modrou turistickou značku.

Místo toho jsme našli dětské hřiště, a tak jsme ho samozřejmě na chvíli obsadili. Poté se nám již povedlo najít modrou značku a mohli jsme se vydat směrem Vejprnice. Cesta lesem nám rychle utíkala a za chvíli jsme již přišli na nádraží do Vejprnic. Na jízdním řádu jsme zjistili, že do odjezdu vlaku máme ještě téměř dvě hodiny a tak jsme se ještě vydali na náměstí do restaurace na malé občerstvení a potom jsme zbytek času využili na dovádění na houpačkách a prolézačkách.

Fotografie z výletu jsou k vidění ZDE.

Jana

Kalendář akcí