Z Hradce do Holýšova (TOM)

Na první ostrý start nového turistického roku v sobotu 15. ledna se nás sešlo 15 a trasa byla původně naplánovaná na 11 km. Sešli jsme se na nádraží v Chotěšově a odtud jeli do Hradce u Stoda, kde začínalo naše putování po jihoplzeňském a částečně domažlickém okresu.

V Hradci nás Jana seznámila s trasou a my jsme se mohli vydat po modré TZT až na rozcestí V Hanovkách. V Hradci jsme ještě udělali malou změnu trasy a šli se podívat k místnímu zatopenému lomu. Na konci Hradce jsme se opět vrátili na modrou, která nás dovedla do chatové oblasti, kde jsme sice narazili na brod, ale naštěstí také na lávku, takže jsme potok Hořina pokořili suchou nohou a nic nám nebránilo pokračovat směrem na Hanovky.

Po příchodu na Hanovky jsme symbolicky větvičkou z borovice pokřtili nové členy Tomíků: Lucii Rosenbergerovou, Adélu Rybovou a Viléma Fryče. Zde jsme udělali také pár fotek a krátký odpočinek. Další naše kroky směřovali už bez značení místními lesními cestami k bývalým kasárnám. Odtud jsme dálé pokračovali po asfaltové silničce až do osady Nový Dvůr, kde jsme si během polední svačiny zlepšili vědomosti o tom, co se zde dělo za 2. světové války. V Novém Dvoře jsme z časových důvodů pozměnili trasu tak, abychom stihli vlak, který odjížděl lehce po 14. hodině. Původně jsme měli dojít až do Hradce, ale abychom vše stačili, vyrazili jsme raději na jistotu do Holýšova.

Cestou na holýšovské nádraží jsme nemohli bez povšimnutí minout prodejnu Lidl, byl to nálet jako na Berlín, a samozřejmě zvítězily sladké dobroty, kterými jsme se stihli občerstvit ještě při čekání na vlak, a pak už nám nic nebránilo nastoupit do právě přijíždějícího vlaku. Pochod byl pěkný i počasí nám docela přálo, tak zase někdy při toulkách krajinou.

Fotografie z výšlapu jsou k vidění ZDE.

Vašek a Jana


Kalendář akcí