Za plzeňskými rybníky (TOM)

Jak už název dnešního pochodu napovídá, po dlouhé době jsme vyrazili opět na pochod do Plzně a tentokrát jsme si za cíl vybrali některé z boleveckých rybníků.

Sešli jsme se v 8:10 na nádraží v Chotěšově a i přes mrazivé počasí se nás na cestu vydalo 12. Jeli jsme „žralokem“ až na hlavní plzeňské nádraží, kde nechyběla návštěva pekárny a pak už jsme se vydali na tramvaj. Tramvaj č. 1 nás odvezla do zastávky Okounová, kde jsme vystoupili a po zelené se vydali na trasu.

První rybník, kolem kterého jsme dnes šli, byl rybník Košinář. Tady jsme si přečetli nějaké informace o jeho historii a také o nebezpečí v podobě všelijakých „breberek“, které se zde ve vodě vyskytují, a tak není voda vhodná ke koupání. Dnes se naštěstí nikomu koupat nechtělo, ale všichni chtěli zkoušet pevnost ledu, takže uhlídat všechny tomíky nebylo jen tak. Pomalu začínalo svítit slunce a my jsme pokračovali dál, teď už po žluté značce. Druhým rybníkem na naší trase byl Senecký rybník. To už se však pomalu přiblížil čas svačiny, a tak jsme si na slunci v pěkném altánku udělali přestávku a vyndali z batůžků zásoby od maminek.

Dál jsme pokračovali stále po žluté kolem arboreta Sofronka až ke Kamennému rybníku. Tady byla touha vyzkoušet pevnost ledu asi úplně největší, protože když jsme k rybníku dorazili, pobíhalo po ledu několik cizích dětí dokonce i s rodiči. Naštěstí pro mě začal led po chvíli praskat a všichni byli rádi, že stojí nohama na zemi. U Kamenného rybníku se žlutá spojila se zelenou a my jsme po těchto značkách pokračovali k naší poslední zastávce, kterou byl rybník Šídlovák. Na tento rybník bohužel už nesvítilo slunce a ani zde nebyly žádné lavičky k odpočinku a tak jsme pokračovali dál na tramvajovou zastávku.

Tramvají jsme sjeli na hlavní nádraží, narychlo ještě navštívili pekárnu ve vestibulu a pak na nástupišti číslo 5 nasedli opět do žraloka a nechali se odvézt do Chotěšova. 

Na dnešním pochodu jsme určitě netrhali žádné výkonostní ani rychlostní rekordy, ale i tak si myslím, že se pochod vydařil a nečekaně nám přálo i počasí.

Fotogalerie z akce je k vidění ZDE.

Jana

Kalendář akcí