Zimní "přejezd" Šumavy

V pátek 23. ledna jsme vyrazili na Zimní přejezd Šumavy, který už po padesáté pořádá TJ VŠ Slavia Plzeň. Bohužel stejně jako vloni nebyly podmínky pro běžky úplně ideální, takže část účastníků vyrázila bez lyží. K nim jsme se zařadili i my.

V pátek jsme vystoupili z vlaku ve Volarech a nejprve jsme se podívali na Volarské menhiry. Pak jsme se občerstvili v hotelu Bobík a vyrazili jsme po zelené TZT směrem na Soumarský most. Cestou jsme se podívali na Soumarské rašeliniště z vyhlídkové věže a za chvilku jsme se zastavili v Dobré v útulné hospůdce U Němečka. Pak už jsme pospíchali rovnou do Českých Žlebů, abychom se stihli ubytovat než padne tma.

V sobotu jsme zamířili za hranice. Po lesních cestách jsme dorazili na rozcestí V Podkově a odtud jsme po źluté TZT přešli hranici s Německem. Podél hranice jsme prošli německou obcí Auersbersreut a po modré TZT jsme se zase vrátili zpátky na naší stranu hranice. Prošli jsme místy, kde dřív stála horská vesnička Krásná hora a Kamenná hlava, a pak už jsme se vrátili po žluté TZT do Českých Žlebů.

V neděli jsme s lítostí museli opustit útulné pokoje hotelu a vyrazit na cestu k vlaku. My jsme si to prodloužili přes Stožeckou kapli. Když jsme odcházeli od kaple zasvítilo na ni sluníčko a kaple s okolním pralesem vypadala jako z pohádky. Pak už jsme se nejkratší cestou přesunuli do Lenory, kde jsme u Grobiána doplnili energii a počkali na vlak, který nás odvezl zpět do Plzně.

Fotografie z akce jsou k vidění ZDE.

Tomáš

Kalendář akcí